TEB, müşterisi olsun olmasın, acil ihtiyaçlarının karşılanması için herkese gelir belgesiz kredi veriyor. Emekli, ücretli çalışan, sigortasız çalışanlar acil nakit ihtiyacı duymaları sonucu TEB’e kredi başvurusunda bulunabilirler. Kredi başvurusu esnasında gelir belgesi istenmemekle beraber bazı şartlar aranmaktadır. TEB’de hangi tür kredilerde gelir belgesi şartı aranmaz? TEB gelir belgesiz kredi için gerekli evraklar nelerdir?
TEB Pratik İhtiyaç Kredisi
TEB gelir belgesiz krediler çeşitlerinden biri olan Pratik İhtiyaç Kredisi, acil ihtiyaç durumlarında hızlı ve kolay kredi almayı sağlar. Üst limiti 12.500 TL olan Pratik Kredi başvurusu, 4466 SMS servisi üzerinden yapılıyor. Tüm operatörler için geçerli olan SMS hattına, TC. Kimlik numarasının gönderilmesi ile başvuru işlemi yapılmış olur. Başvuru esnasında alınan ve gönderilen her SMS başvuruyu yapan kişi tarafından karşılanır. Buna göre her operatör kendi tarifesi üzerinden ücretlendirme yapar.
Kredi kullanım esnasında nüfus cüzdanı ve ehliyet istenmektedir. Gelir belgesi şartı olmamakla beraber, gerekli görüldüğü takdirde banka tarafından talep edilebilir. Kredi başvurusunun banka şubesinde işleme alınabilmesi için serbest meslek, ücretli çalışan veya emekli olunması şartı aranmaktadır.

TEB Jet Kredi
Jet Kredi, PTT personeli olan ve emekli maaşını PTT üzerinden alanlar için sunulan bir ihtiyaç kredisi hizmetidir. TEB gelir belgesiz kredi kapsamında verilen Jet Kredisi için sadece nüfus cüzdanı yeterli olmaktadır. PTT üzerinden yapılacak başvurularda kredi tahsis ücreti de istenmemektedir. TEB Jet Kredi alt limiti 2.500 TL iken, üst limiti ise 40.000 TL’dir. Jet Kredi vade süresi 3 aydan 60 aya kadar olabilmektedir.
Gelir Belgesiz Krediler
TEB gelir belgesiz kredi türlerinden biri de CEPTETEB İhtiyaç Kredisidir. 3 ila 60 aya varan vade ile geri ödemeler yapılabilir. 1.000 TL’den, 30.000 TL’ye kadar limiti olan CEPTETEB İhtiyaç Kredisi başvuruları, mobil uygulaması, internet şubesi veya banka sitesi üzerinden online olarak yapılabilir. Kredi kullanım esnasında, bankanın belirlemiş olduğu güncel faiz oranlarına göre hesaplama yapılır. Banka, gerekli gördüğü takdirde faiz oranını değiştirme, ek belge isteme hakkına sahiptir.